"Alleen mensen met fantasie hebben oog voor de werkelijkheid"
Keuze lenzen

Als uw ogen in orde zijn, adviseren wij u een bepaald type contactlens. Harde of zachte lenzen? Met of zonder leesgedeelte? De ene lens is de andere niet en ieder mens is uniek. Uw wensen en voorkeuren zijn belangrijk, maar nog belangrijker vinden wij een verantwoorde keuze met een goede kans van slagen.

Zachte maandlenzen zijn momenteel de meest verkochte contactlenzen. Ze zijn comfortabel, goed van kwaliteit en hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn er onder andere daglenzen (’s ochtends indoen en ’s avonds weggooien, gemak bij sport en vakantie, relatief duur) en jaarlenzen (stevige kwaliteit, groot draagcomfort). Moderne contactlenzen worden ook gemaakt met een cilinder of leesgedeelte.

contactlens

Een relatief nieuwe ontwikkeling zijn nachtlenzen: dit zijn harde lenzen die u ’s nachts draagt als u slaapt. De lenzen vervormen de bolling van uw ogen en corrigeren hierdoor uw ogen. De vervorming verdwijnt in de loop van de dag. Nachtlenzen zijn ideaal voor mensen die werken in stoffige en/of droge omstandigheden. Alleen voor sterktes van -0,25 tot -5, dus geen + sterktes.

 
Engelsman Optiek & Auditiek
Hoofdstraat Obergum 8
9951 AH Winsum
Bellen
Telefoon: 0595-444069