"Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik eerst mijn gebit en gehoorapparaat nodig heb om te vragen waar mijn bril ligt"
Over ons

Rolf Engelsman startte in 1992 zijn eigen optiekzaak, nadat hij jarenlang het vak had geleerd bij optiek en audiciens zaken in Groningen en Leeuwarden. Hij rolde toevallig in de optiek, toen hij door een uitzendbureau als verkoper naar een optiekzaak werd gestuurd. Al snel had Rolf in de gaten dat dit werk hem in de vingers zat. Toen hij na enkele jaren studie zijn MBO-diploma Optiek op zak had, kriebelde zijn ondernemersbloed en opende hij “Engelsman Optiek” in Winsum, even boven de stad Groningen. Met ruim 30 jaar ervaring heeft Rolf zijn sporen verdiend als opticien. Zijn winkel heeft een regiofunctie in Noord-Groningen. 
Rolf gaat niet voor een eenmalige snelle verkoop. Wie een trouwe klantenkring wil opbouwen moet kwaliteit en een uitstekende service leveren tegen een redelijke prijs, vindt hij. Daarom investeert hij regelmatig in nieuwe apparatuur, bijscholing en natuurlijk een actuele collectie monturen.

Sinds 2007 zijn de activiteiten uitgebreid met de verkoop van hoortoestellen. In onze uiterst professionele hoor studio doen wij alle audiotesten met de meest moderne apparatuur. Omdat Rolf kwaliteit, oog en oorzorg hoog in het vaandel heeft staan beschikt hij als eerste in Nederland over de Maico tympanometer. Verder heeft hij de opleiding tot triage audicien afgerond, waarmee hij voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van zorgverzekeraars en KNO-artsen en zich Plus Audicien mag noemen. Om de kwaliteit van onze hoorzorg verder te waarborgen hebben wij het STAR en Hoorprofs keurmerk. Tevens voldoen wij aan de eisen die het CvC stelt aan triage audiciens.

In augustus 2007 kocht Rolf het winkelpand met woonhuis dat hij jarenlang huurde. Het pand, een beschermd dorpsgezicht van Winsum, is eind 2007 grondig verbouwd en opnieuw ingericht, met respect voor de historie van het gebouw. Een deel van het woonhuis werd bij de winkel aangetrokken. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om een professionele hoorstudio in te richten. De bedrijfsnaam werd in april 2009 gewijzigd in Engelsman Optiek & Auditiek. 

Per 1 juli 2021 is het team uitgebreid met Rik en Janita Klapwijk. Rik heeft bijna 20 jaar ervaring als audicien en Janita gaat het adviseren van brilmonturen op haar nemen. Met deze samenwerking kan Engelsman Optiek & Auditiek zeker weer 30 jaar voorruit.

Engelsman Optiek & Auditiek is Erkend Leerbedrijf voor zowel opticiens als audiciens.

Annette Hut is de partner van Rolf. Annette helpt mee met het adviseren van bril monturen, geeft styling en kleur advies en is Seiyo Anti Tinnitus Therapeute.

Jan van der Heide is STAR geregistreerd triage audicien.

 

Bedrijfsgegevens

KvK-nummer :  83011374

Leveringsvoorwaarden

Engelsman Optiek & Auditiek
Hoofdstraat Obergum 8
9951 AH Winsum
Bellen
Telefoon: 0595-444069