"Roze brillen worden nooit met dubbele focus gemaakt. Niemand wil in dromen de kleine lettertjes lezen"
Proefperiode

Als uw hoortoestellen en eventueel oorstukjes binnen zijn, maakt de audicien met u een afspraak voor aanpassing. De toestellen worden nauwkeurig afgesteld op uw gehoorverlies.

Tijdens de aanpassing krijgt u verder instructie over de instellingen, bediening en onderhoud van uw hoortoestellen.
U krijgt de hoortoestellen op proef mee naar huis. Tijdens de proef bent u verantwoordelijk voor verlies of beschadiging. Wij adviseren u dit risico af te kopen met een hoortoestelverzekering, die wij online voor u kunnen afsluiten.

Na een of twee weken komt u terug voor de eerste controle. Aan de hand van uw ervaringen, kan de audicien de instellingen zo nodig veranderen. Zo nodig maken wij gebruik van Probe Microfoon Metingen (PMM). Met deze apparatuur kunnen we op een beeldscherm zien of het versterkte geluid al dan niet binnen het bereik van uw gehoor valt. Wij kunnen exact zien hoeveel het hoortoestel versterkt vlak voor het trommelvlies. Aan de hand daarvan worden de instellingen van uw hoortoestellen verfijnd.

Soms blijkt tijdens de controles dat het wenselijk is nog een ander merk of soort hoortoestellen te proberen. Dat is voor ons geen probleem.
Bij iedere volgende controle worden de hoortoestellen nauwkeuriger afgesteld zodat ze voor u prettig klinken en zorgen voor een optimale spraakverstaanbaarheid. De proefperiode duurt meestal één tot twee maanden. Als u eerst naar een KNO-arts moet wordt de proefperiode in goed overleg verlengd.

 

Centrum voor certificatie

 
Engelsman Optiek & Auditiek
Hoofdstraat Obergum 8
9951 AH Winsum
Bellen
Telefoon: 0595-444069